Biotechnológia MSc

Biotechnológia MSc

   

A biotechnológia mesterszak az ELTE TTK Biológiai Intézete és Kémiai Intézete, valamint a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara közösen indított képzése, amelyre elsősorban biológus és biomérnök végzettségű hallgatókat várunk.
   A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik biotechnológiai eljárásokat alkalmazó és fejlesztő vállalatok, kutatóintézetek igényeinek megfelelően képesek a 21. század színvonalának megfelelő tervezési, kutatási és technológia fejlesztési tevékenységek elvégzésére.
   A képzés fókusza a gyógyszer-biotechnológia, ezen belül is a fehérje-alapú gyógyszerek előállítása, amely korunk egyik legígéretesebb feltörekvő technológiai ágazata. A fehérjegyógyszerek gyártása, fejlesztése innovatív természettudományos és mérnöki szemléletet ötvöző tudást igényel, amely magában foglalja a DNS technológiát, emlős sejtek tenyésztését, fehérje-analitikát, immunológiát, mindezek ipari alkalmazását.
   A képzés kisebb csoportokban, tutoriális formában zajlik, s részét képezi két, az egyetemeken újonnan kialakított oktatólaboratóriumaiban, a legkorszerűbb műszerekkel megvalósuló szakmai projektgyakorlat. A hallgatók számára szakdolgozati lehetőséget a két egyetem vezető kutatói és a képzésben is résztvevő Richter Gedeon NyRt és az MTA Természettudományi Kutatóközpont biztosít változatos kutatási és kutatás-fejlesztési témakörökben. A legjobb hallgatók doktori képzésben folytathatják tanulmányaikat.

   Specializáció: gyógyszer-biotechnológia

   Szakfelelős: Kacskovics Imre tanszékvezető egyetemi tanár

Részletesebb leírás letölthető PDF formátumban!  

PZs | 2018.11.01.