Biotechnológia MSc

Biotechnológia MSc

   

A biotechnológia mesterszak az ELTE TTK Biológiai Intézete és Kémiai Intézete, valamint a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara közösen indított képzése, amelyre elsősorban biológus és biomérnök végzettségű hallgatókat várunk.
   A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik biotechnológiai eljárásokat alkalmazó és fejlesztő vállalatok, kutatóintézetek igényeinek megfelelően képesek a 21. század színvonalának megfelelő tervezési, kutatási és technológia fejlesztési tevékenységek elvégzésére.
   A képzés fókusza a gyógyszer-biotechnológia, ezen belül is a fehérje-alapú gyógyszerek előállítása, amely korunk egyik legígéretesebb feltörekvő technológiai ágazata. A fehérjegyógyszerek gyártása, fejlesztése innovatív természettudományos és mérnöki szemléletet ötvöző tudást igényel, amely magában foglalja a DNS technológiát, emlős sejtek tenyésztését, fehérje-analitikát, immunológiát, mindezek ipari alkalmazását.
   A képzés kisebb csoportokban, tutoriális formában zajlik, s részét képezi két, az egyetemeken újonnan kialakított oktatólaboratóriumaiban, a legkorszerűbb műszerekkel megvalósuló szakmai projektgyakorlat. A hallgatók számára szakdolgozati lehetőséget a két egyetem vezető kutatói és a képzésben is résztvevő Richter Gedeon NyRt és az MTA Természettudományi Kutatóközpont biztosít változatos kutatási és kutatás-fejlesztési témakörökben. A legjobb hallgatók doktori képzésben folytathatják tanulmányaikat.

   Specializáció: gyógyszer-biotechnológia

   Szakfelelős: Kacskovics Imre tanszékvezető egyetemi tanár

Részletesebb leírás letölthető PDF formátumban!  

 

 

Rólunk mondták

"Családias légkör, segítőkész társaság jött össze. A gyakorlatokon rengeteget tanulunk, mégis jó hangulatban telnek. Az oktatók rendkívül figyelnek ránk, érezzük, hogy mennyire kiváltságos helyzetben vagyunk."

"Az elméleti képzés mellett rengeteg gyakorlati tudást is elsajátíthatunk, mellyel a munkaerőpiacon előnyben leszünk...elsajátíthatjuk a gyógyszer-biotechnológia rejtelmeit."

"Egyedülálló képzés felkészült, segítőkész oktatókkal. Angol nyelvű órákat is hallgathatunk."

"A jövőbeni karrierépítéshez hasznos és korszerű ismereteket nyújt"

"A gyárlátogatások során beleláthatunk a gyógyszergyárak működésébe."

"egész napokat szentelünk egy adott előadásnak vagy éppen gyakorlatnak... jobban elmélyülhet az ember egy adott témában... használhatóak a speciálisan erre a képzésre kiépített és legkorszerűbb műszerekkel berendezett laborok"

"gyakorlataink során lehetőségünk van olyan folyamatokat végigcsinálni, amelyek élesben a gyógyszeriparban is zajlanak... Oktatóink nagy hangsúlyt fektetnek az önálló munkavézés, a problémamegoldó gondolkodásmód fejlesztésére."

/első hallgatóink/