Nyílt Nap

ELTE TTK Biológiai Intézet - 2022 Nyílt nap -VISSZANÉZHETED!-

2021.01.30.
ELTE TTK Biológiai Intézet - 2022 Nyílt nap         -VISSZANÉZHETED!-
Intézetünk idén a járványhelyzetre tekintettel online formában rendezte meg a Természettudomány Karunk Nyílt Heti programsorozatának részeként az intézeti Nyílt napját 2022. február 3.-án 17:30 és 18:30 óra között.

A nyílt napi élő közvetítést a következő youtube csatornán követhetik az érdeklődők

17:30 - 18:30 BIOLÓGIA alapszak online nyílt napja - stúdióbeszélgetés hallgatókkal, oktatókkal a szakról és a követelményekről. Az élő műsor alatt élő chat-et biztosítunk, a beérkező valamennyi kérdésre vendégeink igyekeznek a műsorban válaszolni. 

  • 17:30 Elhelyezkedési lehetőségek ELTE-s biológus diplomával dr. Miklósi Ádám, az intézet igazgatója mutatja be a biológia szakot és a diplomával járó elhelyezkedési lehetőségekről beszélget dr. Katona István, neurobiológussal, a bloomingtoni Indianai Egyetem professzorával, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet tudományos tanácsadójával
  • 17:45 Csatlakozz hallgatóként kutatásokhoz! dr. Kun Ádám és tanítványa, Radványi Ádám beszélgetnek az alapképzésről, valamint arról, hogyan lehet hallgatóként már akár az első évben kutatásokhoz csatlakozni.
  • 17:55 Hallgatói élet és mindennapok az ELTE Biológiai Intézetében - Kása Kata Hanga és Váczy-Földi Máté
  • 18:05 Startupok, pályázatok, külföldi ösztöndíjak - Fiatal kutatók pályakezdése - dr. Schlett Katalin és dr. Lőrincz Péter a Startup - Egyetem fúzióról, a Bolyai Kollégiumról, az Erasmus kapcsolatokról, valamint a fiatal kutatók lehetőségeiről beszélgetnek.
  • 18:20 Mi van a mélyben? Az Állatrendszertani és Ökológiai Tanszék kutatói beszélgetnek a tanszéken zajló izgalmas ökológiai kutatásokról, és adnak információt a tengerbiológia iránt érdeklődőknek. dr. Farkas János és Angliában élő doktorandusza, Harsányi Petra mesélnek az ELTE-s tengerbiológia-oktatásról, a tengerbiológusi munkáról, dr. Balázs Gergely pedig a barlangbiológiába nyújt betekintést.