Mentorprogram középiskolásoknak

Középiskolás mentorprogram

MV | 2019.01.05.
Középiskolás mentorprogram
Az ELTE Biológiai Intézetének Középiskolás Mentorprogramja azzal a céllal indult, hogy a biológusi pálya iránt komolyan érdeklődő, motivált középiskolai diákok az egyetemi mentorok irányításával közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek az ELTE-n folyó biológiai kutatásokról, illetve maguk is bekapcsolódhassanak a kutatómunkába. A koronavírus-helyzet idén (2021) is leszűkíti ennek a programnak a lehetőségeit, de októberben 40 fővel elindult a program (9–12. évfolyam számára).

Az októbertől hetente tartandó foglalkozások keretében bemutatjuk a programba jelentkezett diákoknak a Biológiai Intézetben folyó munkát, a biológus képzést.

Mentori csapatunk tagjai az interaktív órák során aktuális kutatásaik bemutatásával, a biológus diákjainkat váró szakmai és társasági programoknak, illetve a biológus életpálya lehetőségeinek az ismertetésével várják a jelentkező diákokat.

A korábbi órák videói visszanézhetők, csatlakozni folyamatosan lehet!

Reméljük lehetőségünk lesz az érdeklődő diákok számára egyéni mentorációt, illetve személyes jelenléti órákat tartani!


A jelentkezés módja:
(1) a jelentkezőtől egyetlen email-t kérünk, benne megadva a személyes adatait (név, iskola, évfolyam – az adatokat bizalmasan kezeljük) és egy rövid bemutatkozást (motiváció, esetleg érdeklődési terület a biológián belül),
(2) egy további email-ben pedig a szaktanár rövid ajánlását kérjük elküldeni az alábbi címre:
Zsákai Annamária (zsakaia@elte.hu)

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30. lezárult, de van lehetőség a bekapcsolódásra.