Tudománykommunikáció mesterfokon

2021.05.24.
Tudománykommunikáció mesterfokon
Két kategóriában is ELTE-sek osztoznak az első helyen a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szakkollégistáknak kiírt pályázatán.

A felkészült kutatójelöltek jelentik a jövő ígéretét a tudományban, nagyon fontos azonban az is, hogy tudományos eredményeik a nyilvánossághoz is eljussanak. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiummal és a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiummal közösen ezért hirdette meg ismeretterjesztő cikkpályázatát a szakkolégiumi tagsággal rendelkező fiatal pályázóknak. A pályaművek bírálata lezárult, és a verseny eredménye az ELTE két szakkollégiumának is újabb dicsőséget hozott.

Élet és Tudomány kategóriában az I. helyen a Bolyai Szakkollégium és az Eötvös Collegium diákjai osztoztak: Kiss Krisztián Jól csak röntgennel lát az ember – avar kori antropológiai leletek radiológiai vizsgálata című dolgozatával (szakkollégiumi felkészítő tanára: Schlett Katalin; témavezetői: Szeniczey Tamás és Hajdu Tamás; Biológiai Intézet), Selmeczi Péter pedig Menekülés Erdélyből, avagy az „asszonyok futása” című pályaművével (témavezetője Fazekas István) nyerte el a zsűri legnagyobb tetszését.

Természet Világa kategóriában szintén két ELTE-s végzett az I. helyen: Hajnal Dániel Konrád Fényképezés müonokkal címmel (témavezetője Nógrádi Dániel és Asbóth János), Világos Blanka pedig Báriumcsillagokkal alkotóelemeink nyomában címmel (témavezetője Nógrádi Dániel) adott be pályázatot. Mindketten az ELTE Bolyai Szakkollégium tagjai.

Forrás: Élet és tudomány