Ódor Péter és Lőrincz Péter kapta a Biológus TDK tehetséggondozó díjait

2020.06.25.
Ódor Péter és Lőrincz Péter kapta a Biológus TDK tehetséggondozó díjait
Idén a korlátozások miatt a hagyományos Eötvös-napi ünnepség elmaradt, de helyette tegnap szűkebb körű díjátadón nyújtotta át dékán úr a kari oktatói és témavezetői kitüntetéseket, és ekkor adtuk át a Biológus TDK tehetséggondozó díját (idén kettőt) is.

A Juhász-Nagy Pál Tehetséggondozó Díj idei díjazottja Ódor Péter, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos tanácsadója, erdőökológus. Eddig kilenc ELTE biológus hallgató TDK témavezetője volt, a tanítványai három alkalommal értek el első helyezést az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon, emellett éveken át a Bolyai Szakkollégium biológia szaktanára volt, csapatnyi fiatal kutatót indított el a pályán.


 

Idén a Biológus TDK a Juhász-Nagy Pál Ifjúsági Díjat is odaítélte, ezt Lőrincz Péter, az ELTE Anatómiai, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszékének adjunktusa kapta. A témavezetésével készült 5 pályamunka kivétel nélkül dobogós helyet (három alkalommal első helyezést) ért el a kari TDK konferencián, egyik tanítványa pedig OTDK első helyezést és Pro Scientia Aranyérmet nyert el. Nem csak "ifjúsági", hanem abszolút kategóriában is kiemelkedő eredmények!