Intézeti munkatársak elismerése az ELTE 385-ik tanévnyitó ünnepségén

2019.09.10.
Intézeti munkatársak elismerése az ELTE 385-ik tanévnyitó ünnepségén
Újra megnyitotta kapuit régi és új hallgatói előtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem: szeptember 6-án Borhy László rektor évnyitó beszédével az Aula Magnában kezdetét vette az Eötvös Loránd Tudományegyetem 385. tanéve.

A hagyományokhoz híven a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen ismerik el az egyetem kiváló oktatóinak, dolgozóinak munkáját. Ilyenkor adják át a  „professor emeritus” címeket is.

Az Egyetem Szenátusa több évtizedes, kiemelkedően magas színvonalú hazai és nemzetközi oktató tevékenysége, tudományos teljesítménye, a tudományos utánpótlás nevelésében való részvétele, valamint az oktatás és kutatás terén végzett szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként adományozott "professor emeritus" címet az ELTE 21 professzorának, köztük a Biológiai Intézet három vezető egyetemi tanárának: Böddi Béla professzornak, Détári László professzornak és Matkó János professzornak.

A Szenátus az oktatás és a kapcsolódó támogató és kiegészítő tevékenységek körülményeit, minőségét jelentős mértékben javító tevékenység szervezésében való kimagasló egyéni teljesítményt jelentő érdemi közreműködése elismeréseként adományozott Szenátusi Érdemérmet Pálfia Zsolt mérnöktanárnak.