ELTE TTK Nyílt Nap

2020.01.06.
ELTE TTK Nyílt Nap
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara az idei évben is megrendezi már hagyományosnak számító Nyílt Napját.

A Természettudományi Kar számára is fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén is számos újdonsággal várja az érdeklődőket.

Kiemelt fontosságú, hogy a többciklusú képzés bevezetéséhez, az ún. Bologna folyamat­hoz kapcsolódóan a 2006-tól már bevezetésre került alapképzésekről (BSc), és a 2009-től indult mesterképzésekről (MSc), továbbá ezek kimeneti és továbbhaladási lehetőségeiről részletes tájékoztatást nyújtsunk.

A felvételi eljárásról, a Kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett, a látogatók testközelből ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával. A ren­­­dezvény ideje alatt vendégeink

az alapszakok standjainál tájékozódhatnak az őket érdeklő szakokról, tehetik fel kérdéseiket az érintett oktatóknak, hallgatóknak.

Szakmai előadásokat is szervezünk a látogatók számára, olyan témákat érintve, melyekről úgy gondoljuk, hogy méltán tarthatnak számot a természettudományok iránt nyitott résztvevők érdeklődésére. A 2009-ben indult mesterszakok (MSc) és a 2013-ban indult tanárképzések (MEd) iránt érdeklődők személyesen tehetik fel kérdéseiket a képzések szakfelelőseinek és a képzések oktatóinak.

R E G I S Z T R Á C I Ó 
Minden látogatónknak ajánljuk, hogy éljen az előzetes regisztráció lehetőségével, így a rendezvényre való bejutás gördülékenyebb lesz! A rendezvényen való megjelenésről szóló igazolást, csak a regisztrált látogatóknak áll módunkban kiállítani! A regisztrációnál megadott azonosítót mindenki hozza magával!

Központi program

  • 8:00 - 8:45 Helyszíni regisztráció
  • 8:45 - 9:15 Megnyitó - a Természettudományi Kar képzéseinek rövid perces bemutatása
  • 9:15 - 12:00  Gömb Aula: Természettudományos expó - folyamatosan üzemelő alapszakos és céges standok (bemutatók és tájékoztatás az intézetek és a partnercégeink standjain).
  • 9:15 - 12:00  Harmónia-terem: Az ELTE TTK partnercégeinek bemutatkozó előadása
  • 12:15 - 14:00 szakterületi programok és laborlátogatások az intézetekben
  • 14:00 igazolásosztás a részvételről a regisztrált látogatóinknak 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez és a Természettudományi Karhoz kapcsolódó egyéb szervezeti egységek (ELTE TTK Hallgatói Önkormányzat, szakkollégiumok, gyűjtemények és kiállítások, stb.) is bemutatkoznak a rendezvényen.

A Nyílt Napon „idegenvezetéssel” látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Matematikai Gyűjtemény.

Nyílt Nap Facebook esemény

A tavalyi nyílt napról itt olvashat bővebben.