Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertesei Intézetünkben

2020.09.06.
Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertesei Intézetünkben
A Magyar Tudományos Akadémia kihirdette a 2020. évi Bolyai János Kutatási Ösztöndíj nyertes pályázóit, akik közül 15 kutató az ELTE Természettudományi Kar munkatársa.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat kiemelkedő kutatási-fejlesztési teljesítmény ösztönzésére és elismerésére az MTA elnöke által felkért és az MTA köztestületi keretei között működő Kuratórium nyilvános pályázati rendszerben ítéli oda.  A díj célja a kutatás-fejlesztési tevékenység ösztönzése és elismerése olyan kutatók körében, akik

még nem töltötték be a 45. életévüket, rendelkeznek tudományos fokozattal, de az MTA doktora címmel még nem.

A Bolyai-ösztöndíjat az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma ítéli oda, amely a szaktudományok egy-egy képviselőjét tömörítő tudományos társulás.

A Kuratórium az ösztöndíjban részesülők tudományos tevékenységét folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli. Az ösztöndíjasok éves és záró kutatói jelentésekben adnak számot munkájukról. A Kuratórium a kiemelkedő szakmai minősítést elérő végzett ösztöndíjasoknak Bolyai Emléklapot adományoz. Közülük évente legfeljebb 15 főnek a szakértői kollégiumok javaslata alapján MTA Bolyai Plakettet ítél oda.

Az ELTE TTK Biológiai Intézetében Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesült 2020-ban:

  • Faragó Tamás, ELTE TTK Etológia Tanszék
  • Felföldi Tamás, ELTE TTK Mikrobiológiai Tanszék
  • Kovács Tibor, ELTE TTK Genetikai Tanszék

Gratulálunk!

 

Forrás: MTA