Biológus hallgató az idei Erasmus-ösztöndíjasok között!

2020.06.25.
Biológus hallgató az idei Erasmus-ösztöndíjasok között!
2020. júniusában újabb 3 hallgató részesülhet az Alumni Alapítvány Hallgatói mobilitás ösztöndíjában. Karunkról egyedüliként Kenéz Lili Anikó biológia mesterszakos hallgató kapott Erasmus-ösztöndíjat az ELTE Alumni Alapítványtól.

Egyetemünk tehetségei a generációk közötti összefogásnak köszönhetően tanulmányi eredményeik, és szociális helyzetük alapján fejenként 100.000 forint támogatásban részesülnek. Az ösztöndíj ebben a félévben 7 fős kerettel, 100.000 forint összeggel került kiírásra. Május 15-ig, a pályázat határidejéig 3 érvényes pályázat érkezett be. 

Kenéz Lili Anikó biológia mesterszakos hallgató (témavezetője Lőrincz Péter) – aki Erasmus-ösztöndíjjal Heidelbergbe utazik – így beszél céljairól:

"Életem egy fontos, és helyénvaló döntésének tartom, hogy érettségi után végül az ELTE biológia szakára jelentkeztem. Az első sejtbiológia kurzusomon éreztem újra a nosztalgikus döbbenet és csodálat élményét, ugyanaz a tökéletesség, precíz működés, és felfoghatatlan összetettség tárulkozott fel egy sejt működésében, mint sok éve a kertben egy cserebogár több órányi lelkes tanulmányozása során. Azóta is ez a lelkesedés hajt, és mesterképzésem vége felé már érzem, hogy a molekuláris sejtbiológia teljes egészében és mélységében felfoghatatlanul bonyolult rendszer, mely darabkáit apránként megismerve tárul elénk. Minél többet tanulok, annál elérhetetlenebbnek látszik, és már teljesen megértem azt a végletekig menő specializációt, amit kutatóként követnünk kell, annak ellenére, hogy az egyetem első éveiben ezt még feleslegesnek, és félrevezetőnek éreztem. Kutatóként szeretnék dolgozni, vonzz az ismeretlen felfedezése, hogy a kérdéseimre a saját módszereimmel találjak választ, és a többi hasonszőrű ember megismerése."

ELTE Alumni ösztöndíjasok: Tóth Tímea (TáTK), Abelovszki Bernadette (BTK), Kenéz Lili (TTK).

Részletek: alumni.elte.hu