Beszámoló a Biológiai Intézet részvételéről az ELTE TTK nyílt napon

PH | 2019.02.10.
Beszámoló a Biológiai Intézet részvételéről az ELTE TTK nyílt napon

Beszámoló a Biológiai Intézet részvételéről az ELTE TTK nyílt napon

2019. január 18.

 

Túlzás nélkül állítható, hogy a Természettudományi Kar nyílt napi rendezvényén rendkívül nagy számban jelentek meg az érdeklődő diákok. A vendégek java részt gimnáziumok felsőbb évfolyamaiból érkeztek, de szép számban találkozhattunk más egyetemek, akár határon túli intézmények BSc-s diákjaival is, akik az ELTE mesterszakjai után érdeklődtek.

Plenáris előadásokon a Biológia Intézet prominens kutatói adtak betekintést egy-egy élvonalbeli projekt eredményeibe, illetve az Intézet igazgatója tartott tájékoztatást a biológusképzés és általában a kutató biológus léthez kapcsolódó tudnivalókról. A délelőtt folyamán az Intézet négy tanszékéről egy-egy standnál különleges bemutatókat tartottunk és itt találkozhattak a diákok az intézet oktatóival és kutatóival. A Nyílt Nap délutánján az intézeti tanszékek fél-fél órában tartottak bemutatót legérdekesebb kutatási projektjeikkel – korlátozott számú, regisztrált látogató számára.

A Nyílt Napon résztvevőként, illetve a bemutatókon megjelenő diákok megkérdezésével gyűjtött tapasztalatok alapján a rendezvénnyel kapcsolatban a következő benyomásaink alakultak ki:

A középiskolai diákok főleg arra voltak kíváncsiak, hogy miként és mikor kapcsolódhatnak be majd a hallgatók a kutatómunkába, mikor kezdődik a specializáció. Sokukat érdekelte, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségek várnak a biológus diplomát megszerzőkre.