Caroline Fitzpatrick - Fiatalok digitális médiahasználata

2022.06.22.
Caroline Fitzpatrick - Fiatalok digitális médiahasználata
Fruits of Ethology címmel fut az Etológia Tanszék előadássorozata, melynek keretében a szakma elismert képviselőit kérik fel a szervezők egy-egy vendégelőadás megtartására. A következő alkalommal Caroline Fitzpatrik, a kanadai Université de Sherbrooke professzora és a Johannesburgi Egyetem vendégkutatója tart előadást "Gyermekek és serdülők digitális médiahasználata: átfogó megközelítés a jólét előmozdítására" címmel.

A képernyők a munkától a szabadidőig mindenütt jelen vannak mindennapi életünkben. Ez a tendencia nem minden aggodalom nélkül való, mivel a legtöbb gyermek és fiatal túllépi az Egészségügyi Világszervezet és a Kanadai Mozgásfiziológiai Társaság által javasolt napi ajánlott időkorlátokat. Milyen következményekkel jár a képernyő előtt töltött idő a gyermekek és a fiatalok számára? Az erőszakos tartalmak és a videojátékok további aggodalomra adnak okot? Hogyan befolyásolja a családi környezet a képernyőidő következményeit?  Ez az előadás ezeket a kérdéseket járja körül, a képernyőhasználat kognitív, társadalmi és egészségügyi következményeire és előnyeire összpontosítva az életpálya során. A gyermekek és a családok egészséges médiahasználatát támogató stratégiák is szóba kerülnek.

Az előadás élőben és angol nyelven lesz hallható, de online is be lehet kapcsolódni!
Időpont: július 7., csütörtök, 17 óra Helyszín: ELTE, Déli épület, 7.110, Pázmány Péter sétány 1/c. Online: ezen a TEAMS-re vezető linken keresztül